vineri, 28 februarie 2014

Proprietar ca sa asigur locuinta minorului dupa divort??

Nu. Legea si judecatorul nu poate face discriminari pe criterii de proprietati detinute sau nu. Un parinte e la fel de bun si daca are 7 case (!!) si daca nu are niciuna.

Nu conteaza forma sub care un parinte asigura locuinta copiilor sai; o locuinta cu chirie este la fel de locuinta ca si una in proprietate, instantele nu fac absolut nicio diferenta in acest sens; statusul unuia dintre parinti tolerat in casa la rude este, dpdv al locuintei, inferior unei chirii(daca nu avea o cota din proprietatea asupra imobilului imoreuna cu rudele).

In esenta, nu ar trebui sa va faceti nicio problema cat de mica pentru chirie, sunt persoane care stau in chirie in acelasi loc mai mult decat alti proprietari si nicio persoana nu-i privesc ca paria doar ca platesc o chirie in loc de rate.
In instanta am avut cazuri de parinti tolerati pe la rude sau cu contracte de chirie sau de comodat; ancheta sociala care a aratat ca sunt conditii decente a contat, nu titlul in baza caruia se asigura locuinta.
Stiu caz de parinte-proprietar care a pierdut dreptul de a tine minorii peste noapte ca nu avea apa curenta, desi avea ditamai casa. Prin urmare, conditiile asigurate de parinte, nu titlul conteaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu