marți, 28 martie 2017

Definitia familiei

Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. 

 Aceasta este propunerea de modificare a art. 48 alin. 1 din Constitutia Romaniei.
 Consecinte juridice? Niciuna, doar capital electoral si imaginea unor oameni rigizi, care ar face orice spre proasta educare a populatiei, asa fiindu-le mai usor sa obtina voturi.
Doamne fereste sa avem conationali mai tolerabili, mai deschisi la minte, mai in pas cu timpurile! Azi, cand in lume se ajunge tot mai aproape de casatoria legala intre persoane de acelasi sex, cand nu poti discrimina un om in functie de orientarea sexuala, ne ducem spre intoleranta din 1989: interzicem avorturile, casatoriile intre oameni ale caror idei nu le impartasim, ajungem iar pe undeva pe la art. 200 Cod Penal vechi.
Propun ca aceasta institutie, casatoria, sa fie uniunea dintre un barbat si o femeie de aceeasi nationalitate, educatie, cu aceeasi putere financiara si aceleasi frustrari!!

Este incredibila lipsa de intelegere si toleranta pe care ne-o incurajam unul altuia. Daca doua persoane de acelasi sex s-ar casatori sau nu, cu ce anume mi-ar influienta mie existenta? Daca una dintre ele ar putea avea asigurare de sanatate prin casatoria cu celalalt, care mi-ar fi mie dezavantajul?
Inteleg ca nu voi vedea mai putine manifestari publice, ca nu imi influienteaza alte aspecte ale vietii, ca un cuplu de acest tip, daca doreste sa adopte, adopta unul dintre ei si situatia e ca si rezolvata. Sigur, e mai greu pentru copilul adoptat sa ascunda ca are doua mame sau doi tati, dar cine sa se gandeasca la nevoia lui? Copii cu doua mame sau doi tati mai sunt, dar se pare ca toleram a doua sotie a lui tati sau noul iubit al lui mami atata timp cat nu uram o orientare sexuala care nu ne place in mod preconceput.
Si varul homosexual poate sa-si aduca fratele la scoala, si cumnata lesbiana poate sa stea cu pruncul nostru atata timp cat nu stim ca e de aceasta orientare... dupa ce aflam insa, interzicem orice forma de acceptare de parca nu e acelasi om pe care il cunosteam si acceptam ieri. Nu ne influienteaza, dar ii respingem.
Cu rautatea ingenua a unor copii, refuzam sa avem de-a face cu niste oameni care pot suferi, care pot fi buni, care pot munci bine, care ne pot imbogati viata! Care plang si rad ca noi, care au doi ochi si o inima, care merg cu acelasi tramvai cu noi, care surad copiilor nostri!
Asa incat, sper ca aceasta Coalitie discriminatorie invechita sa nu mearga la "Frumoasa si bestia". Pentru siguranta, poate membrii ei se muta in Alabama, sa nu fie tentati de un bilet gratuit!

Nota: Acesta este un pamflet frustrat de intoarcerea la vremuri de intolerabilitate. Trebuie tratat ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu