luni, 10 iulie 2017

Hotarare care sa tina loc de acordul unui parinte

Doi parinti care trebuie sa decida iesirea din tara, internarea in spital, scoala etc., asta e regula. Exceptia e decizia unuia si a instantei.
Te-ai astepta ca, in caz ca un parinte nu-si da acprdul pentru o activitate, tratament, iesire din tara, instanta sa cantareasca bine situatia de fapt si nevoia reala a copilului referitor la acea actiune.
In realitate, daca da gres recomandarea mea anterioara cu notificarea, in instanta se obtine destul de usor si fara prea mult timp consumat o hotarare care sa suplineasca acordul unui parinte. Mai mult o formalitate, sa spun, cu actiunea in sine, cu prezenta la un termen, cu ceva inscrisuri care sa arate fie chestiuni medicale (daca e vorba de tratament) fie legate de excursie (daca discutam despre o iesire din tara).
Durata e variabila, poate fi de la o luna la un an, dar trebuie tinut seama ca se poate obtine pe calea ordonantei o hotarare executorie din fond. Urgenta nu e dificil de argumentat, de regula, in chestiuni privitoare la copii.

Asa incat, daca sunteti de cealalta parte a baricadei, va recomand sa intelegeti exact nevoia copilului si sa estimati daca decizia celuilalt parinte i-ar face rau. Pentru ca in instanta, celalalt parinte are mari sanse de admitere a suplinirii acordului dv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu