miercuri, 11 noiembrie 2015

Egalitatea intre sexe: mama si tata

Dupa zeci de ani de la manifestari si nevoie de egalitate intre oameni, inca mai luptam pentru asta.
Acum, dupa ce am emancipat femeia, i-am dat drepturi egale in societate, luptam sa punem pe crestetul barbatului raspunderi si drepturi egale in familie.
Intr-un final, dupa zeci de studii, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, fara niciun vot impotriva, a adoptat Rezolutia 2079 prin care, printre alte chestiuni deja existenta in legislatia romana, cheama tarile sa reglementeze, legal, rezidenta impartita a copiilor.
Astfel, asa cum ziceam de zeci de ori, mai multa raspundere vine la pachet cu mai multe drepturi. Sau invers.
In esenta, parintii vor fi mai constienti de copiii lor, de nevoile lor, de drepturile acestor copii si, poate, dupa lupte seculare, copiii vor fi mai fericiti si multumita acestei rezolutii.
Desi am fost reticenta la resedinta impartita intre doua locuri, se pare ca nu exista alt mod mai rapid de a educa unul dintre parinti in a vedea nevoia copilului lor de doi parinti. Daca nu se poate intelege si negocia un plan bun de vizite, in favoarea copilului, daca unii parinti nu inteleg sa vbina in vizite si altii nu inteleg sa permita vizite, poate asa, ca un ultim strigat, mai multe schimbari vor avea loc pentru a permite copilului sa aiba legaturi cu ambii parinti.

Am crezut ca societatea romaneasca nu era pregatita pentru asta, insa poate ca copiii romani nu sunt pregatiti sa mai piarda cate un parinte la divort... Desi tara noastra nu a semnat inca Conventia europeana cu privire la exercitarea drepturilor copiilor, poate in privinta responsabilizarii parintilor vom intelege sa facem pasi inainte.
Rezolutia aici: http://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/X2H-Xref-ViewPDF.asp?FileID=22220&lang=en

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu