joi, 24 august 2017

Model bun de contract

Exista multe modele. Orice model e prost. 


Un contract bun e ca o haina, trebuie croita pe dimensiunile si preferintele fiecaruia. Altfel nu i se potriveste si e buna de aruncat (cu alte cuvinte, se poate desface contractul daca e atacat). 


Contractul mai depinde si de cele comunicate de client, daca isi trage burta si masuratorile nu sunt bune, atunci si contractul se croieste prea strans. Sigur, mai e si abilitatea si motivatia juristului care redacteaza contractul de a descoperi scopul real urmarit de client, adica sa-i mai lase niste margini usor de desfacut hainei, la nevoie. 


Clientul care spune doar ce crede el ca trebuie sa auda avocatul isi sapa groapa singur.
Asadar, mergeti la un avocat, spuneti-i ce urmariti, cereti solutii. Nu mergeti cu solutia si imbracati-o in altceva decat scopul real, ca nu va ajuta.
Avocatul incaseaza acelasi onorariu, ba chiar uneori mai mult de la clientul care il amageste. Clientul insa e mai interesat decat oricine sa spuna adevarul.


Este incredibil de greu, deseori imposibil, sa iti aperi clientul de propriile idei. (Ultima data era sa iau o amenda mai mare decat onorariul incasat.)Dar asta intr-un alt episod din seria "de ce si cine ne poate apara un avocat". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu